Wednesday, September 30, 2015

Life Advice: What can I start doing now that will help me a lot in about five years?

1. If you do anything, do this first one: learn how to work hard and stick with something. Learn how to turn off Facebook and control your addiction to social media. You’ll instantly be ahead of 90% of your generation.

2. Video games are a time sink. If you can play for an hour and say “That was fun, let’s do something else” then you’re ok. Otherwise, just get rid of them.

3. Pick up an athletic hobby that you can do through the years, or your sedentary academic lifestyle will do horrible things to your posture, back, and gut.

4. Learn how to deal with interpersonal conflicts. Read Crucial Conversations and practice - it’s a lifechanger.

5. Learn as much programming as you can. It’s never a bad idea to learn a programming language (unless that language is COBOL—just kidding, you can even make money coding in COBOL).

6. Learn how to display data in R.

7. Learn how to talk on the phone with people you don’t know. It still terrifies most people. Get a phone sales job and quit after a few weeks.

8. Start some kind of little side venture to learn entrepreneurial principles. Start a window washing business, buy and sell stuff on Craigslist, do anything. You might need them if you’re in between jobs.

9.Take a course on statistics and how they’re misused, specifically how faulty causal arguments are made. It will change the way you approach almost any discussion, quantitative or not.

10. Always have a private place where you can talk out loud to God every day. Even if you’re not religious or don’t believe in God. Talk out loud to the universe. Sort out your thoughts, verbalize them, and then write down what comes to mind. Something wiser than you is listening and responding, even if it’s just another side of you.

11. Use http://Mint.com to track your expenses. Make a budget and learn how to stick to it. Learn to live lean now while you can, so you won’t be forced to later on.

12. Learn a foreign language, but only if you anticipate using it. Sure, there are side benefits, but you’ll forget it.
Learn how to network. Read “Never Eat Alone.” (plug:http://amzn.to/XQqfrM). Hint: it’s about doing things for other people.

13. Learn how to cook tasty, cheap food. Especially this bread. Make this bread. No really. http://www.steamykitchen.com/168…

14. Find music that inspires you and makes you feel alive.Listen to it every morning and if it’s something embarrassing just don’t tell your friends about it.

15. Save up a few thousand dollars and go somewhere crazy with a few friends. Live in a hostel for a few weeks. Get malaria if you have to. It will change your life and you will think about it forever (not the malaria part - you’ll get over that.)

16. When someone promises you easy money, run the other way. Yes, it IS a scam.

17. Read a book a week. When you get ridiculously wealthy, read a book a day. Read fiction too.

***

Got this from Quora.com (David Cannon, FindProz.com Co-founder) and I think this is gonna be fun to do specially number 3, 8, 11, 12, 13, 15 and 17. Anyway I'm planning to try archery in the near future ;) Curious about how does it feel to become an archer like Katniss Everdeen haha

Saturday, September 26, 2015

22

"Everything will be alright. We just keep dancing like we're... 22!"

Now it's TayTay's song to keep continuously playing in my head.
Happy birthday to myself!
How old are you now? Well, I'm 17... 5 YEARS AGO :D
Yes. I'm 22 now! Can't believe it though cos my outer appearance still looks like a kid. It's more like a 22-year-old mind girl but trapped in a little girl's body HAHAHA. But thank God for all Your blessings until today. Thank you for everything :") Thank you for those who wishes me 'happy birthday'. Really appreciated it!

Time flies. I'm on my (hopefully) very last semester in college and gotta be ready for the "real life." I hope I can be even moreeee mature and wise than before. Gotta keep reminding myself that I AM 22 NOW. TWENTY-TWO. You are not a little girl anymore! I'm now lady in the making. YESSS.

Bicara tentang harapan. Gue berharap di umur 22 ini semoga bisa menaikkan diri ke level yang lebih tinggi lagi. Kembali jadi Nia yang dulu waktu kecil punya tekad kuat, lebih ambisius, lebih gak gampang menyerah dan percaya sama kalau semua mimpi bisa terwujud. Gak males-malesan lagi dan lebih banyak take action supaya goals lebih cepat tercapai. Lagian kata Om Mario Teguh sebenarnya gak ada yang namanya mimpi yang ketinggian, yang ada hanya upaya yang kurang besar untuk meraihnya *dalam hati : bener juga sih; contoh simpelnya mau kurus tapi gak mau olahraga yah piye gak bakal kurus-kurus xD* Oh ya kelupaan. Satu lagi wish nya supaya bisa ngejar wisuda April 2016. Cepet-cepet bergelar S.E dan membanggakan bokap. Aminnn yaah :")

Note to my 22-year-old self:
1. I should never think that ‘The grass is always greener on the other side‘, but more like "I am too busy working on my grass to notice that yours is greener.Well, be grateful for what you have now and maximize it, Ni!



2. Do more good deeds to others and never expect something in return.

3. Focus only on what you good at rather than your weaknesses.

4. No matter how good and perfect you are, somebody will always judge you. So just be you and live it to the fullest! Masa bodo orang mau bilang apa, this is your life kok Ni!

5. Always going for an extra mile! Lebihkan usaha dan doa, man jadda wajada for SKRIPSI! Siapa yang bersungguh-sungguh pasti berhasil!

It's quite hard for me especially number 1 and 4. But I am going to make it :) Anyway there are still about 100 days to the end of 2015. Still have numerous goals and targets to be achieved. Next post I will show you my dream list. SEMANGAT! Pasti bisa kok Ni!

22-year-old selfie xD

Thursday, September 24, 2015

At Least I Believe

"I decided long ago, never to walk in anyone's shadow. If I fail, if I succeed, at least I live as I believe."
(Greatest Love of All - Whitney Houston)

Saturday, September 19, 2015

Luck Favours the Brave

I'm back again, fella'! Haha. It's already 1.43 a.m here and I still can't sleep. Masih segar bugar kayak abis nenggak Krating Daeng. Hem. Seperti biasanya, kalau jam-jam segini pikiran gue lagi melayang ke mana-mana. Pondering about things that I want to do, projects to work on, etc. Beberapa hari terakhir ini fokus gue gak bisa jauh-jauh dari yang namanya skripsi. Beruntung minggu ini gue udah set target dan puji Tuhan berhasil tercapai. Yang di kepala gue sekarang isinya gimana skripsi kelar dengan tempo yang sesingkat-singkatnya. Padahal niatnya sih abis kelar internship mau doing some projects (other than just stuck at home doing thesis). Reactivating my online shop, make new business line, join some competitions, writing more blogposts... hem. Tapi kok gak tau kenapa rasanya males dan akhirnya masih ga jadi-jadi deh semua itu. There's something that bugs me yang bikin susah banget buat get done something. Kadang gue suka kesel sama diri gue. Banyak maunya, mimpi besar ini itu tapi susaaaah minta ampun buat take action. Bener yang bokap bilang kalo gue nih kebanyakan omong doang tapi gak ngelakuin apa-apa :( Gue ngerasa lagi butuh banget dorongan. Like literally. Some big push from inside. Tapi kalo dipikir siapa lagi coba kan yang bisa memotivasi lo kalau bukan diri lo sendiri? Katanya mau jadi orang sukses, Ni. Tapi kok akhir-akhir ini lo jadi kayak gini? Gampang demotivated dan mageran buat take action. Belum dicoba tapi udah mikir yang aneh-aneh, takut gagal dan sebagainya. Well, maybe I should done something starting tomorrow! Semangaaaat, Ni! Gak boleh males-males!

Note to self : "Luck favours the brave." - Bradley Smith

Wednesday, September 09, 2015

One Step Closer

It's September already! My favorite month of the year (you-know-why) xD Anyway, 2015 itu tinggal hitungan jari ya. September, Oktober, November, Desember. Four-months left to achieve our goal in 2015. Salah satu target gue di tahun ini adalah skripsi harus bisa selesai dalam jangka waktu 3-4 bulan. Which means Desember udah mesti kelar! Bisa gak yah? Harus bisa dan optimis! Berhubung udah dapet tempat untuk magang lagi di Desember jadi mau gak mau skripsi harus buru-buru dikelarin sebelum negara api menyerang :") Berharap banget bisa sidang di akhir Desember. Amin!

I'm now in my 7th semester. Bicara soal skripsi... hem nano-nano deh rasanya. Kalau yang lain udah mulai kelar bab 1 nya (dan bahkan sudah ada yang mulai bab 3), hari ini gue baru aja di-accept topiknya. Thank God banget deh sudah mulai ada setitik pencerahan sih mau dibawa ke mana topik skripsi gue ini. Jadi hari ini gue sedang berjuang menyelesaikan bab 1 dan bab 2 sekaligus. Target gue minggu depan udah kelar 2 bab ini jadi tinggal serahin dan nunggu revisi.