Posts

Showing posts from December, 2011

Postcard #2

Image
From CatMom - U.S.A (US  - 1170641)

The postcard depict one of the ship collection in Museu Maritim in Spain

Postcard #1

Image
Hmm.. I think I'm gonna make a new tag for this blog. It's #postcrossing :) Since postcard-collecting has been my new hobby for this past 6 months, I'm gonna blog (all) postcards that I've received for all over the world :)

This is my first postcard. It was come from Netherlands :)

From Ouwe - Netherlands (NL - 684751)

62nd NHK Kouhaku Uta Gassen

Image
NHK revealing the order list for 62nd NHK Kouhaku Uta Gassen. Hope my father wouldn't be so annoying on the day because I hijacked the TV channel to NHK :)) So, here is the performance order (source: official site)
Host: Arashi and Inoue Mao
Official Supporter: AKB48

**First Half**
1 Hamasaki Ayumi 「progress」 (13)
2 NYC 「100% Yuuki NYC」 (3)
3 Angela Aki 「One Family」 (6)
4 flumpool 「Akashi」(3)
5 AKB48 「Kohaku 2011 AKB48 Special MIX ~Ganbarou Nihon!~」 (4)
♪  Ashita o Utao~ Kids Special~ :
  *Ashida Mana , Suzuki Fuku 「Maru Maru Mori Mori!」 (New)*
  *Ashida Mana , Suzuki Fuku, Disney Friends, Kids from Tohoku「Disney Special Medley」 ♪
6 FUNKY MONKEY BABYS 「Soredemo Shinjiteru」 (3)
7 Nishino Kana 「Tatoe Donna ni」 (2)
8 AAA 「CALL」 (2)
9 Kawanaka Miyuki 「Nirinso」 (24)
10 Hirai Ken 「Itoshiki Hibi yo」 (7)
11 Fuji Ayako 「Ayako no Okuni Jiman dayo ~Ganbarona Tohoku!! Kohaku Special~」 (17)
12 Hosokawa Takashi 「Nebuta」 (35)
13 Mizuki Nana 「POP MASTER」 (3)
14 Porno Graffitti 「One More Time」 (10)
15 Inawashirokos 「I…

Awkward Moment #1

That awkward moment...

When your friends talked about some particular holiday plans IN FRONT YOU, but they DIDN'T INCLUDE YOU.
@eugeniasepthariani

Out of Expectation

Today I got my report card. It was all out of my expectations, though. I was kinda shocked this morning, looking on the scores. It was way betterrrr than what I've already expected before. Like for Biology, I got 88 O.O I think it would be lower than 85. As for Math and Physics I got 91 *OMG I bet something went wrong here LOL untuk pertama kalinya Mat gua nyampe 9* Overall the average is about 91,23 *the highest score ever in my history and I'm not trying to boast here, ftw* Thanks God for that :'))

Intinya, gua cukup puas dengan hasil rapot kali ini. Terbukti, semester ini gua ngejalanin ulangan dan tugas-tugas dengan santai tanpa beban kayak di pantai dan gak perlu nangis-nangis mewek gara2 nilai gak nyampe 90 atau gak straight 100 *wtf banget sama orang kayak gini~* dan hasilnya ternyata memuaskan. Banget. Yang aneh dari gua adalah, justru ketika gua berjuang mati-matian buat suatu ulangan, hasilnya malah gak maksimal. Sebaliknya, kalau gua santai2 aja nyiapinnya, hasi…

Keberagaman yang Dibingkai Kebhinekaan

Berikut adalah tulisan saya dan kawan saya, Felicia Janice Irfan mengenai seminar bertajuk "Pancasila dan Pluralisme" yang diselenggarakan di sekolah saya, SMA Santa Ursula Jakarta, 13 Desember 2011 lalu.
******
Apa yang terlintas di pikiran Anda setelah mendengar kata “pluralisme”? Kemajemukan? Keanekaragaman? Ya, semua benar. Secara spesifik, pluralisme adalah sebuah kondisi di mana kelompok minoritas secara penuh ikut berpartisipasi dalam hidup bermasyarakat dan bernegara bersama dengan kelompok mayoritas, masyarakat dimana perbedaan-perbedaan keyakinan dan budaya dihargai.
Kita hidup di tengah masyarakat Indonesia yang plural. Kita beruntung punya prinsip pluralitas yang dibingkai dalam "Bhinneka Tunggal Ika". Pluralisme di negeri kita ini punya basis historis, filosofis, dan sosiologis. Indonesia adalah negara yang mempunyai tingkat pluralitas yang sangat tinggi yang ditandai dengan keanekaragaman agama, yang berpotensi menimbulkan konflik. Dewasa ini, seringka…

Finish My Paper

OMG! Can't believe that I've done my paper~~~~ \(^O^)/ YATTAA~~~ Hard work has been really paid-off :"))) I'M TOO EXCITED BECAUSE OF THIS!
Rasanya pengen nangis lebay~~~ Akhirnya perjuangan berjam-jam, berhari-hari di depan laptop akhirnya (Y)

Broken Wings

Image
Sampai sekarang... pun rasanya masih tak bisa terima kalau saya bisa kuliah di universitas di luar negeri. Apalagi melihat teman-teman saya yang sudah mulai banyak yang diterima di universitas di luar negeri. Saya tak boleh iri :') Mereka semua pantas mendapatkan itu semua karena mereka mampu baik secara finansial maupun intelegensi, cerdas dan sangat berbakat.
Kuliah di luar negeri sejak kecil sudah jadi impian saya. Masih sedih banget sih, apalagi sejak insiden 'penolakan application scholarship yang saya alami BAHKAN SEBELUM application itu DIKIRIM'. Tapi kalau dipikir... ya sudahlah, ambil hikmahnya saja. I'm not capable nor deserved for it. Tuhan tahu kalau saya tidak akan mampu kuliah luar negeri. Tau sendiri kan, kemampuan otak dan berbahasa yang sangat pas-pasan dan bakat yang sangat minim (bahkan hampir tidak ada) pastinya bakal menghambat perkembangan saya di sana. Ditambah lagi, kemampuan finansial yang juga seadanya yang pasti akan mempersulit saya untuk ber…

Quotes

Making a move may not necessary bring happinessBut not doing anything at all will definitely not bring happiness.Even though this is something we may take for grantedIsn't it a saying that is great?No matter what it isBeginning to make a move is something very important. (^^)
(Yamashita Tomohisa)

Random Picture

Image
Looks like I've already been silly because of those five boys <3
Plus this guy <3

Sho is Love

Image
"WRITE it as a DREAM. READ it as a GOAL." (Sakurai Sho)

Woy, gimana gua gak makin cinta ama ni cowo satu? <3

Website :)

Image
So... this is the website that I made during the web-design final test :))
What do you think?

Gonna Miss These Moments

Image
Last class-meeting with #MAHABARATA :')) Gonna spend every precious moments with them <3

Jombang's epic expression (Y) (Y)
Partner in crime <3 <3 <3 <3
With Felice 'Cubil' :D
My fangirling bestie ^^

Arashi FNS Meikyuu Love Song Performance

Image
So here's my resulf of Rainbow Quiz (referring to Arashi's color)
Your rainbow is shaded red.


What is says about you: You are a passionate person. You appreciate energetic people. You get bored easily and want friends who will keep up with you.

Find the colors of your rainbow at spacefem.com.
LOL. It's red yo. Red represents Sakurai Sho ^^ (he's my ichiban, btw) Somehow it fits me :) Well, yeah... talking about Arashi. I'm gonna talk about the incident in yesterday's FNS Kayousai 2011. Want to know? Arashi's second performance (Meikyuu Love Song) was really bad and embarrasing, I have to say. I'm gonna post an article from saobang2211@lj
Here's the article :
Hello everyone,Did you happen to watch FNS Kayousai? Or even if you haven’t, I am sure you are aware of the problem that happened while Arashi was singing Meikyu Love song. I would like to tell you about this problem that I heard.My dance friend’s mother’s friend’s sister works as a camera man. She w…